mStore
STÄNG

Gratis standardfrakt vid köp över 2 000 kr 🚚

Visar priser med moms
background1

Apple i skolan – ett klokt val.

Apples enheter bjuder på en rad fördelar för både skolpersonal och elever. Upptäck möjligheterna med individanpassad och säker undervisning ni också!

Varför Apple?

I takt med digitaliseringens framfart blir också de dagliga kommunikationsflödena som pedagoger hanterar mer komplexa. Det rör sig inte längre enbart om text och enstaka telefonsamtal, utan om bilder och rörlig media som används i undervisningen. Detta ställer krav både på funktionalitet och säkerhet, så inte materialet kommer i orätta händer. Då är Apples enheter ett säkert val. Dessutom kan personalen navigera sömlöst mellan enheterna i Apples ekosystem och dra fördel av olika inbyggda hjälpmedel för elever med särskilda behov.

 


Vilka enheter passar din skola bäst?

 

iPad

Bara fantasin sätter gränser! Med iPad har lärare och pedagoger ett brett spektrum av funktioner för att skapa kreativ och lustfylld undervisning som engagerar eleverna. Dessutom finns flertalet inbyggda funktioner för att möjliggöra individanpassad undervisning och därmed tillgodose särskilda behov i klassrummet.

 

MacBook

Ett robust arbetsredskap med kreativa möjligheter. MacBook hanterar tunga projekt i Adode-programmen galant och har ett tåligt hölje i aluminium som naturligtvis är återvunnet. Trots det är den lätt för användaren att bära med sig och din skola drar nytta av fördelarna med Apples ekosystem.

 

iPhone

Den lilla händiga enheten. Perfekt för förskoleläraren som både behöver vara tillgänglig och kunna sköta lättare administration ute på rastgården - utan att riskera att information hamnar i orätta händer. Meddelanden som skickas från en iPhone till en annan kan inte läsas av tredje part.


 

Fördelar med Apple i skolan:

 • Säkerhet
  Meddelanden som skickas från en iPhone till en annan kan inte läsas av tredje part. I dagsläget finns det inga andra mobiltelefoner som garanterar att kommunikationen är helt skyddad. Kommunikationen mellan olika Apple-enheter bjuder på samma säkerhet. På så sätt kan personalen använda digitala hjälpmedel i skolan utan att riskera att elevuppgifter hamnar i orätta händer. GDPR-datan processas på enheten.


 • Koppling till MDM-system
  Med ett MDM-system, exempelvis JAMF School, blir det möjligt att styra skolans enheter. Allt är förinstallerat och klart när enheterna anländer och läraren får koll på vilka appar som finns tillgängliga för stunden i elevernas enheter. Även elevernas föräldrar kan få behörighet att begränsa åtkomsten till vissa appar efter skoltid. För att en lärare ska kunna koppla en mobil till MDM-systemet behöver det vara en tjänstemobil. Har din skola redan ett MDM-system aktiverat är det enkelt att ansluta iPhone till personalen.


 • Kostnadsfria uppdateringar
  Med Apple-enheter erbjuds alltid de senaste systemuppdateringarna – utan kostnad. Användarna meddelas så fort uppdateringarna finns tillgängliga och det krävs endast ett par klick.

 • Apples ekosystem
  Med verktyg från Apple arbetar skolans personal sömlöst mellan sina olika enheter i Apples ekosystem. Dessutom ingår Apple School Manger, en tjänst från Apple för att hantera enheter, AppleID:n och appar. Ni får även tillgång till Apple Teacher-portalen kostnadsfritt.

 • Modern utrustning
  Vi erbjuder avtalsmodeller där din skola hyr Apple-enheter. Då ingår uppgradering av enheterna efter en viss tid så att din skola alltid har modern utrustning tillhanda. Kontakta oss så berättar vi hur!

 • Högt restvärde
  När det är dags att byta till nya enheter har de gamla enheterna ofta ett högt restvärde jämfört med andra fabrikat. I avtalsmodeller där ni hyr Apple-enheter från oss betalar ni endast för värdeminskningen som därmed är relativt låg. 

Intresserad? Vi hjälper din skola komma igång!

 

KONTAKTA OSS